Elintarvikelainsäädännön koulutukset

Elintarvikelainsäädännön koulutukset

Elintarvikelainsäädäntö sisältää yhteiset yhteiskunnan säännöt, ohjeet ja vaatimukset, jotka koskevat elintarvikkeita ja niiden käsittelyä pellolta pöytään. Elintarvike­lainsäädäntö muodostaa nopeasti muuttuvan ja joskus vaikeaselkoisenkin kokonaisuuden, josta alalla toimivan voi olla haastavaa löytää tarvitsemaansa tietoa.
Biosafe on tuonut markkinoille LAWLY-palvelun ohella elintarvike­lainsäädännön koulutus­palvelut, joiden avulla alan toimija oppii tuntemaan ja hallitsemaan paremmin alansa lainsäädännön tuomat vaatimukset sekä osaa arvioida toimintansa riskejä ennakkoon.

Biosafen koulutus­palvelut ovat suunnattu kaikille, jotka soveltavat ja tarvitsevat lakitietoa elintarvikealalla kuten alan yritysten henkilöstö, oppilaitoksen opettajat, konsultit sekä auditoijat.

Biosafen elintarvike­lainsäädännön koulutus­paketit räätälöidään asiakastarpeen mukaan.
Koulutuksen kokonaisuus voidaan rakentaa myös eri sisältöpaketeilla.

Sisältöpaketit:

1. Elintarvikelainsäädännön perusteet, yleiskatsaus. Kokonaisuus (5 h)

  • Elintarvikelainsäädännön rakenne: kansallinen ja EU-lainsäädäntö
  • Keskeiset lait ja asetukset
  • Elintarviketoiminnan luvat ja ilmoitukset
  • Omavalvonnan perusteet
  • Miten hankin tietoa muutoksista

2. Elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistus, Webinaari (2 h)

  • Uudistuva elintarvikelaki ja siihen liittyvät keskeiset asetukset

3. Pakkausmerkinnät (7h)

  • Pakolliset pakkausmerkinnät
  • Ainesosaluettelon laatiminen
  • Ravintosisällön laskeminen
  • Vapaaehtoiset merkinnät: Ravitsemus- ja terveysväitteiden käyttö
  • Käytännön harjoituksia esimerkkien avulla

4. Omavalvonta (5 h)

  • Omavalvontasuunnitelman sisältö
  • Prosessien kuvaaminen ja riskien arviointi (HACCP)
  • Tukijärjestelmät ja niiden seuranta
  • Omavalvontakirjaukset
  • Käytännön harjoituksia

5. Elintarvikelainsäädäntö alalla toimivan yrityksen henkilöstölle (4 h) 

  • Elintarvikelainsäädännön kokonaisuudistus
  • Ajankohtaista elintarvikelainsäädännöstä
  • Vastauksia ennakkokysymyksiin

6. Uuden henkilön perehdyttäminen elintarvikelainsäädäntöön (5h)

  • Sama kuin kohta 1. Toimialan spesifinen lainsäädäntö huomioidaan koulutuksessa.

7. Elintarvikelainsäädäntöä tuotekehittäjille + perusteet (7h)

  • Raaka-aineiden riskinarviointi, toimittajien hyväksyminen
  • Prosessikuvausten laatiminen ja prosessin riskinarviointi
  • Pakkausmerkintöjen laatiminen, pakolliset ja vapaaehtoiset merkinnät
  • Näytteenottosuunnitelman laatiminen
  • Tuotetietoprosessin hallinta

8. Ammattikeittiön elintarvikeriskien hallinta (7 h)

  • vaatimukset elintarviketiloille
  • hygieeniset toimintatavat
  • prosessien kuvaaminen ja riskien arviointi (HACCP)
  • allergeenien hallinta
  • käytännön harjoituksia em. aihealueista

9.  Lawly-koulutus (2h)

Pyydä tarjous koulutuksestamme:

Nimi*

Sähköposti*

Puhelinnumero*

Yritys*

Paketin nimi*

Osallistujamäärä*

(* merkityt tiedot pakollisia)